U nekoliko splitskih kafića oformljene slobodne knjižnice


Knjige se mogu slobodno uzeti, pročitati, vratiti ili donijeti neku drugu, bez ikakvih obaveza: posudi / pročitaj / vrati / pokloni.

Prekrasna subotnja večer u Splitu! U sklopu akcije Razmjena knjiga, u prepunom Vintage baru u subotu je održana Večer knjiga zajedno s Alis Marić, osnivačicom bloga i FB stranice Čitaj knjigu.

Bilo je divno vidjeti toliko zainteresiranih ljudi koji vole knjigu i čitanje, što dokazuje da Split treba više ovakvih događanja. 

Alis Marić predstavila je svoj uspješan blog, pokazala kako sve rađeno iz ljubavi mora uspjeti, govorila je o "book family" stvaranoj isključivo iz ljubavi prema knjizi te je predstavila nekoliko hit-knjiga. Milena Budimir, inače i sama autorica nedavno izdane zbirke priča Sol života, izvrsno je moderirala ovim događajem i svojim humorističnim komentarima pridonijela veselom ugođaju.

U sklopu akcije Pametno & Čitaj knjigu oformljene su slobodne knjižnice - police s knjigama u caffe baru Žbirac na Bačvicama, Rivica u Dugom ratu te Vintage baru. Uskoro će iste biti i u Perivoju i Cortu, a planiraju se postaviti i na otvorenom, u centru grada, bolnicama, na autobusnim postajama...

Cilj akcije je popularizirati i promovirati čitanje te osigurati dostupnost knjiga. Knjige se mogu slobodno uzeti, pročitati, vratiti ili donijeti neku drugu, bez ikakvih obaveza: posudi / pročitaj / vrati / pokloni. Popularni postovi s ovog bloga

Igračka vjetrova

Tihe čiste devojke u pamučnim haljinama

Kada Jelena dođe na more

Nitko i ne pomišlja da bi još koliko sutra među nama mogli da prorade noževi

Kako imenovati Srebrenicu

Razgovori sa Smojom

Šta se dogodilo sa onim sjajnim ljudima, tako darežljivim i nasmejanim

Krug se zatvara

Novac je naprosto došao, a prvo je trebalo da napravim nešto