RTS i HRT zajednički snimaju seriju o Tinu Ujeviću

Prvi zajednički projekt HRT-a i RTS-a, poslije prošlogodišnjeg potpisivanja protokola o suradnji, je dokumentarno-igrana serija o pjesniku Tinu Ujeviću (1891-1955), priopćio je Javni servis.

Snimanje serije počelo je u Hrvatskoj prošle godine, a u Beogradu, gdje je Tin Ujević proveo skoro 10 godina, bit će snimano u svibnju. Snimat će se u Skadarliji, na Dunavu, na Tašmajdanu... Serija će imati četiri epizode po 55 minuta i bit će emitirana na jesen 2017. godine na HRT-u i RTS-u.

"Ovo je prva takva suradnja nakon rata. Mislim da i jedna i druga strana očekuju dobar proizvod. Naravno da ćemo surađivati i dalje kao dva velika javna servisa", istaknula je rukovoditeljica Radne jedinice Produkcijski odjeli Jasmina Božinovski Živalj.

"U onom trenutku kad udružimo snage, mislim da možemo puno bolje i kvalitetnije proizvesti i raditi. Ja se nadam da je početak rada na ovoj seriji zapravo veliki zalog za budućnost u suradnji naša dva servisa", ocijenila je ona.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno umjetničkog programa RTS Nebojša Bradić ocijenio je da je serija o Tinu Ujeviću jedan od važnih projekata koji RTS ima u narednom periodu.

"Dobar motiv je i suradnja s HRT-om koji će dati osnovu tog projekta. Beogradska epizoda života Tina Ujevića je svakako nešto što zanima i publiku ovdje u Srbiji koliko i u Hrvatskoj, ali i sve one koje će djelo Tina Ujevića ponovo privući novom čitanju", primijetio je on.

Serija rasvjetljava lik Tina Ujevića kao pjesnika ali i kao političkog aktivista u mladosti koji je bio pristalica jugoslovenskog ujedinjenja. Osvjetljava se njegov buntovnički i boemski duh.

Lik mladog Ujevića igrat će Igor Kovač, starog Milan Pleština, dok će narator biti Mislav Čavajda.Popularni postovi s ovog bloga

Teofil Pančić - Darko Rundek i Apokalipso, 20 godina

Ivan V. Lalić - Nikad samlji

(Ne)prilagođen

Lordan Zafranović - Ta slika mi se strašno urezala u sjećanje i negdje mi rekla šta je to pisac

Charles Bukowski - Još jedna propala veza

Patti Smith - Sam Shepard, moj najbolji drug

Ernesto Sabato - Zemlja u kojoj je najveća elektronska komunikacija istovremeno je i zemlja gde je najveća usamljenost ljudskih bića

Zuko Džumhur - To je kao neka ljubav koja ne može da se objasni